the Karate Kid :: (No pun intended, was raised by the power of Will)


Voih, en tiedä mistä aloittaa! Päässä niin paljon ajatuksia, että ehkä parempi tehdä tämä lyhyesti ettei mene liian sekavaksi 😀 Pohjatietona kerrottakoon, että olen aina rakastanut Karate Kid -elokuvia ja Jackie Chan leffat, oli kyse minkänlaisesta leffasta tahansa, ovat tunnetusti aina meikäläisen nähtävänythetivälittömästi-listalla, joten en nyt vaan kykene olemaan ns. puolueeton. Go Team!Jackie, go! Silti, tämän kyseisen leffan suhteen olin kuitenkin sen verran skeptinen, etten ollut pitänyt kiirettä sen katsomisessa… pelkäsin nimittäin pettyväni. Onneksi toisin kävi!

Eli siis, juu, Harald Zwartin ohjaama the Karate Kid (2010) oli juuri oikea valinta yhteen sateiseen iltapäivään ikuisuus sitten. Ruutuani koristi Jackie Chanin lisäksi Jaden Smith, Taraji P. Henson sekä Wenwen Han – muihin en sen enempää kiinnittänyt huomiota, vaikka leffan teinikovikset kyllä tekivät liikkeillään vaikutuksen!

Kuten Karate Kid -leffoissa aina, juonenhan tietää jo heti kättelyssä, mutta se ei todellakaan haittaa yhtään; tässä tapauksessa nuori Dre muuttaa äitinsä kanssa Kiinaan, ihastuu, joutuu kovisten silmätikuksi ja siitähän se sitten lähtee rullaamaan eteenpäin suht tutulla kaavalla. Dren ihastumista oli itse asiassa aika hauska seurata, mikä yllätti meikäläisen positiivisesti, sillä yleensä nämä klassiset teini-ihastumiset ovat niin tönkköjä ja tökeröitä tapauksia, että myötähäpeän tunne on koko ajan takaraivossa… vaan ei tällä kertaa, ainakaan kovasti. En tiedä johtuiko omasta aseentestani vai mistälie, mutta nyt jopa nautin siitä pienestä viattomasta ”jutusta” mikä Drellä ja ihastuksella oli meneillään. Voipi olla, että kyseessä oli tuo kyyhkyläisten ikä.

Jaden Smith tekee mielestäni loistavan ja erittäin aidon roolisuorituksen, joka onnistui jopa koskettamaan sen verran, että hetkittäin oli tippa linssissä. Ja siis, onhan se pakko myöntää, että kesken leffan harhauduin ajattelemaan kuinka tässä taitaa olla se uuden sukupolven Will Smith, jee! Odotan tosiaan innolla mitä tästä nuorukaisesta vielä tulee, kun potentiaalia on vaikka mihin.

Mutta leffasta vielä sen verran, että ERITTÄIN katsottava paketti. Mitään suurta ja yllättävää ei tämäkään teos tarjoa, mutta se mitä se tarjoaa – sen sanoma korvaa kyllä kaikki mahdolliset puutteet, jos sellaisia joku löytää… itse olen liian suuri fani, joten se siitä!

Nim. KungFuLover 😀

Mainokset
Kategoria(t): Elokuva-arvostelu (lyhyt) Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s