Superhero Movie :: I’m not wearing any diamonds!


:: SPOILERIT postauksen loppupuolella, varoituksen jälkeen!

Heti kättelyssä on pakko myöntää, että olen yksi huonojen leffojen suurimmista faneista ja suurkuluttajista — eräs bloggari tiivistikin täydellisesti ajatukseni tällaisista elokuvista kirjoittamalla kuinka

”not every bad movie manages to be so-bad-it’s-awesome. In fact, many bad movies are just so-bad-they-SUCK. The problem, you see, is that almost everyone draws the line between these two categories in a slightly different place.”

Olen täysin samaa mieltä! Huonot leffat voidaan  aivan selkeästi jakaa alaluokkiin, joista lemppareitani ovat luonnollisesti niin sanotut bad-good -leffat, jotka kaikessa kauheudessaan jaksavat viihdyttää ja naurattaa (siis vaikka juonesta ei ole tietoakaan ja hahmojen aivojen tilalla on lähinnä maitoa). Sitten on tietenkin se toinen luokka eli bad-BAD -pätkät, joita katsoessa joko tylsistyy kuoliaaksi, tekee mieli itkeä tai joita ei yksinkertaisesti edes jaksa katsoa loppuun.

Graig Mazinin SUPERHERO MOVIE, ainakin minun kohdallani, sijoittuu näiden kahden kategorian harmaaseen välimaastoon lähinnä siitä syystä, että se sai meikäläisen naurahtamaan kerran tai kaksi (leffan alku vaikutti lupaavalta). Sääli sinänsä, koska leffassa olisi kyllä ollut potentiaalia naurattaa enemmänkin…

Superhero Movie on siis parodia, jossa Jill Johnsoniin (Sarah Paxton) rakastunutta päähenkilöä eli Rick Rikeriä (Drake Bell)  puree klassiseen Peter Parker -tyyliin ötökkä ja lopunhan voi arvata – kas vain, supersankari on syntynyt! Tai ainakin syntyy, pikkuhiljaa.

Leffassa irvaillaan lähinnä Hämähäkkimiehelle ja Ryhmä X:lle (ja vähän Tom Cruisellekin, haha!), vaikka viittauksia muihinkin elokuviin löytyy kyllä runsaasti, kun vaan jaksaa etsiä. Henkilökohtainen lempparini oli ehkä Fantastic Fourin Näkymätön tyttö 😀 Muutaman pisteen leffa ansaitsi oh-niin-söpöllä Ryan Hansenilla (Veronica Marsin Dick, toisin sanoen), joka  toimi James Franco kakkosena näyttelemällä Jillin poikaystävää, Lance Landersia.

Ihan katsottava pätkä, jos ei muutakaan telkkarista tule, mutta toista kertaa en tätä leffaa tule vähään aikaan katsomaan…

 

SPOILERIT (ja muut huomiot) —-

Mistä alottaisin (ei sillä, että tästä pätkästä olisi paljoa sanottavaa, mutta silti)?! :O

0)  Yleensä parodialla mässäilevät elokuvat kuuluvat suurin suosikkeihin, mutta johonkin se ”hyvänmaun” raja on pakko vetää ja minä vedän sen TÄHÄN. Olisin kaivannut joko vähän vähemmän parodiaa tai enemmän irvailun kohteita, sillä Spidermanin juonen uskollinen kertaus kävi pidemmän päälle varsin tylsäksi. Leffa ei tarjonnut mitään uutta ja yllättävää, eikä liikahuumorikaan jaksa kauaa viihdyttää…

0) Se mikä leffassa onnistui naurattamaan oli täysin ylivedetyt lässynlässyn dialogit, jotka a) olivat kuin suoraan Kauniista ja Rohkeista ja b) kuvasivat loistavasti monien elokuvien suurinta puutetta eli tyhjää dialogia.

0)  Marion Ross oli jotenkin ihana (enkä edes osaa selittää miksi) ja olisinkin toivonut naiselle enemmän ruutu-aikaa Leslie Nielsenin sijaan. En ensin millään meinannut muistaa mistä naisen tunnistan ja se häiritsi keskittymistä, kunnes sitten IMDB muistutti — Trix (Gilmore Girls)!

0) Ah, Ryan Hansen. Sinä hetkenä, kun tämä pärstä ruutuun ilmestyi saatoin ehkä-ihan-vähän-kirkaista pienimuotoisen JESS! -huudahduksen, mutta innostusta vesitti suhteellisen paljon ääliömäinen roolihahmo. Huoh. Olisi kiva nähdä Hansenin joskus näyttelevän jotain vähemmän dorkaa tyyppiä…

0) No, lapsuuteni klassikoihin kuuluu Baywatch ja näin ollen myös Pamela Anderson, joka vastoin odotuksiani oli tässä tapauksessa suorastaan hauska lisämauste! Samaa en tosin voi sanoa Regina Hallin näyttelemästä Rouva Xavierista, joka koko olemuksellaan ärsytti minua suunnattomasti…

0) Surullista kyllä, leffan parasta antia oli loppupeleissä pelkästään (kaikessa ennalta-arvattavuudessaan ja ylilyönneistä huolimatta) huvittavat quotit, kuten:

Albert: How can you say that? I’ve been like a father to you! I raised you, just like your father did! I believed in you, just like your father did! I slept with your mother, just like your father did!

Albert: Don’t worry, my brother Albert will take you in. Rick, the money, it’s all yours now. Sell all shares in a small company called Google, pfft, worthless. Invest heavily in Enron.

Dr. Strom: Unless you add some serelium! Then you could create a device powerful enough to draw the lifeforce out of thousands of people and enhance your own cellular capacity!
Lou Landers: Strom, you’re a genius!
Dr. Strom: [being modest] Wikipedia

[after Aunt Lucille farts through Rick and Jill’s conversation, Hourglass breaks through the window]
Hourglass: Sorry to drop in uninvited.
Rick Riker: It’s okay. We were hoping someone would open a window. It was getting stuffy in here.

Lance Landers: [to Rick] Watch where you’re going in slo-mo, dipshit.

Uncle Albert: Remember, with great power comes…
Rick Riker: Great responsibility?
Uncle Albert: Well, I was gonna say bitches, but if you want to be a virgin for the rest of your life…

Uncle Albert: [lovingly] Your thighs look like warm cottage cheese someone threw up on a hot sidewalk.
Aunt Lucille Adams: And you’ve always had a tiny penis.
Uncle Albert: Well, what does it matter when you’re in love?

Mainokset
Kategoria(t): Elokuva-arvostelu (lyhyt) Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s